Home Aragaze second hand
Anagaze second hand
Aragaze second hand PDF Imprimare Email
Anagaze second hand
Scris de madalina   
Vineri, 30 Iulie 2010 11:08
Achizitionarea de produse electrocasnice second hand prezinta o tendinta de crestere pe piata de consum, multi oameni renuntand la optiunea de a-si achizitiona un produs nou in favoarea unuia deja utilizat dar scos la vanzare din varii motive. Daca aveti nenorocul de a ramane fara masina de spalat, aragaz si frigider in acelasi timp va puteti confrunta cu o problema seriosa de alocare a bugetului. Pretul mare al unui aragaz nou trimite pe multi cumparatori la aragaze second hand, care in mare parte sunt o solutie buna daca avem in vedere faptul ca majoritatea electrocasnicelor isi pierd din valoare la scurt timp dupa achizitionare.

O solutie inteligenta este sa va indreptati atentia catre un aragaz refubished (considerat un aragaz second hand), adica unul returnat de catre clienti dupa o anumita perioada de timp fie pentru ca posesorii nu s-au informat corect inainte de a achizitiona produsul si acesta nu se potrivea cu exigentele lor, fie pentru ca nu corespundea cu descrierea din ofertele de prezentare ale magazinului, dar cel mai adesea deoarece aragazul a avut anumite defecte de fabricatie. Odata ajuns inapoi la producator/distribuitor, acesta il repara si il pune din nou la vanzare la un pret considerabil mai mic. Cele mai dese cazuri in care un aragaz returnat ajunge aragaz second hand nu este din cauza unor defectiuni majore ci doar a unora de suprafata care pot fi remediate cu o suma mica de bani sau datorita ambalajului deterioarat intr-o foarte mica masura.

In categoria aragaze second hand intra si acele produse care au stat o durata mare de timp la vanzare dar nu au fost achizitionate sau au fost folosite doar de proba in magazine. Asa ca daca nu va deranjeaza acest aspect si nu tineti neaparat sa aveti un aragaz ce beneficiaza de ultimele tehnologii, puteti sa faceti o afacere profitabila din achizitionarea unui aragaz din categoria aragaze second hand.

Un avantaj demn de luat in seama in cazul categoriei de aragaze second hand refubished este acela ca aceste produse sunt mult mai rezistente, cu performante ridicate si majoritatea apartin unor firme de renume, cunoscute in domeniu.

Cele mai multe aragaze second hand, cele utilizate si vandute dupa ceva timp de catre diferiti proprietari, nu le mai sunt utile acestora. Puteti achizitiona aragaze second hand fie urmarind anunturile din ziare sau de pe internet, fie din magazinele ce comercializeaza aragaze (electrocasnice) second hand, fie de la cunostinte care le vand.

Achizitionarea unui aragaz second hand nu este intotdeauna in avantajul cumparatorului. Daca un aragaz este uzat si nu i s-a facut o inspectie tehnica corespunzatoare puteti avea parte de incidente neplacute. Grasimea si resturile acumulate sunt aproape imposibil de indepartat si va pot pune sanatatea in pericol.

Cumpararea de aragaze second hand reprezinta o solutie optima pentru cei ce nu au domiciliul stabil precum studentii, pentru cei care calatoresc sau isi schimba domiciliul, mutandu-se intr-un loc care se situeaza la o oarecare distanta de locuinta anterioara. Este bine cunoscut faptul ca transportul pe distante mari a unor aparate electrocasnice de dimensiune mare este costisitor si dificil de implementat.

Printre dezavantaje se numara lipsa garantiei (cu exceptia magazinelor, chiar si cele online care in mod normal ofera o garantie de aproximativ 1 an).

Daca porniti in achizitionarea unui astfel de dispozitiv, verificati cu atentie atat produsul cat si locul din care provine iar mai apoi decideti daca merita sau nu investitia si increderea pe care o acordati vanzatorului. Daca nu aveti cunostintele necesare inspectarii unui aparat de genul celui pe care vreti sa-l cumparati, mai bine solicitati ajutorul unui specialist.